njutit av här hemma ikväll. Heeelt underbara, de tar lite tid att göra
- men är helt klart värda tiden!
Sis har har du receptet som utlovat =)
Ingredienser
Botten
6 1/2 dl vetemjöl
6 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
225 gram smör
Kolasås
175 gram smör
Kolasås
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1 1/2 msk sirap
Garnering
200 g mjölkchoklad
Garnering
200 g mjölkchoklad
Så här gör man
1. Blanda ihop ingredienserna till bottnen och platta ut på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugn, 175 grader i 20 minuter.
1. Blanda ihop ingredienserna till bottnen och platta ut på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugn, 175 grader i 20 minuter.
2. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och låt koka på låg värme i cirka 1 timma.
3. Bred kolasåsen över den färdiga kakbottnen. Låt den kallna och stelna.
4. Smält chokladen i vattenbad och bred sedan ut den över kakan.
5. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i lagom stora bitar.
4. Smält chokladen i vattenbad och bred sedan ut den över kakan.
5. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i lagom stora bitar.
Testa vet ja =)
Oj, det där receptet lät farligt gott :-) Måste testas!
SvaraRadera