Jag tänkte dela med mig av receptet på mina djungelsnittar.
Super goda blir dom & är barnsligt enkla att göra - så varsågoda!
Ingredienser:
200 g smält smör
2 dl strösocker
6 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 msk honung
2 msk grädde
Garnering:
50 - 75 g smält ljus blockchoklad
Steg - För - Steg
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet & låt det svalna.
2. Rör ihop socker, havregryn, mjöl, honung och grädde. Blanda ner matfettet i mjölblandningen.
3. Klä en långpanna med bakplåtspapper & fördela smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen 10 - 15 minuter. Låt kakan svalna lite & skär den sen i sneda bitar.
5. Gör garneringen, smält chokladen över ett vattenbad och ringla den sen över kakorna.
Låt chokladen stelna - Ät & njut!
Åh dessa är jätte goda! men ett tips til dom vuxna, Smält hälften choklad med hälften nougat istället, eller endast nougat, och bre ut över hela istället =) det är mums!
SvaraRadera